Пловдивският районен съд не прие молбата  на 37-годишната Сузан Т.

...
Пловдивският районен съд не прие молбата  на 37-годишната Сузан Т.
Коментари Харесай

Пловдивчанката, насилена от дюнерджия заради наркотици, не получи защита от съда

Пловдивският областен съд не одобри молбата  на 37-годишната Сузан Т. за издаване на заповед за отбрана от домашно насилие  от брачна половинка й Ресул Салимов, научи TrafficNews . Оказва се, че мъжът не може да носи наказателна отговорност поради несъответстващото си положение в интервала на насилието, в резултат на използването на дрога. 
Прочетете още
Припомняме, че пловдивският дюнерджия  беше настанен в ЦПЗ Пловдив на 14 декември 2022 година след сигнал, че е пребил жена си и се е опитал да я изнасили пред двете им деца, които са близнаци. Той унижавал Сузан и я обиждал, като я наричал пред  малчуганите „ к**ва ”. Тормозът обаче към дамата е бил систематичен и без причина. Твърди се от нея, че мъжът й я ограничавал, но  пред съда в предишни заседния Ресул декларирал, че е имал съмнения, че жена му се е пробва да го токсини.

Както медията ни беше съобщила Салимов без причина посягал на половинката си, забранявал й да излиза на открито и да приказва със съседи и другари. Имало е случаи, в които даже е заключвал вратите в жилището.  От 12 декември 2022 той се държал изкючително грубо с Сузан. 

На 14 декември, рано сутринта нещата излезли отвън надзор. Без мотив дюнерджията скочил на жена си. Повалил я на земята и блъснал тукат в лицето й. Боят бил съпроводен от псувни, наричайки я лека жена. Докато е опитвал да насили жена си, мъжът е повтарял, че ще я убие, стискайки я за врата и гушата. Децата плачели и пищели. Гледайки ги, ягресивтият мъж почнал да съблича плачещата жена, заканвайки се че ще изнасили пред двете близначета. Междувременно другарка на жертвата позвънила по мобилния телефон. Със сетни сили 35- годишната вдигнала и близката й чула цялата препирня. За минути униформени били пред вратата. 

43-годишният бил отведен в ареста, а дамата в болница, а  по информация на TrafficNews  , дюнерджията е бил под въздействието на два типа дрога - амфетамин и канабис.

Сузана е решила да предяви молба за издаване на заповед за отбрана от домашно принуждение и било формирано гражданско дело в Районен съд Пловдив. Заседание било извършено едвам февруари медец 2024 година.  Магистратите обаче са отхвърлели молбата й, само че не заради това, че не е имало принуждение, а по тази причина, че Ресул е бил неуравновесен все още на осъществяване на дейностите си. Съдиите са се позовали на осъществената съдебно-психиатрична експертиза на Салимов. От нея е станало ясно, че  мъжът все още на агресивното действие не е можел да управлява дейностите си и не е знаел какво прави.

Станало е ясно, че същия е имал психологично разстройство, което се дължи  на опиатите, които Салимов е употребявал. В момента Ресул е на независимост и не е настаняван наново в ЦПЗ- Пловдив, тъй като се лекува самичък с лекарства и посещава психиатър непринудено.

По тази причина магистратите са приели експертизата и са сметнали мъжа за почтен, тъй като не е знаел какво прави и не е носел отговорност за дейностите си. Така молбата на Сузан е била отхвърлена и Районен съд я  е осъдил да заплати всички разходи по делото.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР